آیا برای جذب پروتئین حتماً باید گوشت بخوریم؟

گوشت یکی از مهم ترین منابع برای تامین پروتئین است. هم گوشت قرمز و هم گوشت سفید مرغ و ماهی می توانند به عنوان بهترین منبع برای جذب پروتئین در نظر گرفته شوند. از آنجا که پروتئین یکی از مهم ترین عناصر ضروری برای رشد است، وجود این ماده در رژیم غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. پروتئین برای رشد، سلامت جسمی، افزایش قوای جسمی، بهبود سیستم ایمنی بدن، افزایش سلامت پوست و مو و … ضرورت دارد.

 بهترین راه برای جذب کردن پروتئین مصرف گوشت است. با این حال می توان از راه های دیگری نیز این ماده مهم و ضروری برای سلامت را جذب کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم از چه منابع دیگری می توان پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کرد و بهترین گزینه ها برای جذب پروتئین کدام اند.

آیا برای جذب پروتئین حتماً باید گوشت بخوریم؟

ضرورت جذب پروتئین برای بدن انسان

پروتئین ها در واقع از عناصر ضروری بدن انسانند که پایه ساخت و ساز مهم ترین مواد مورد نیاز بدن هستند. بدن انسان برای رشد و سلامت خود به میزان کافی پروتئین نیاز دارد. این ترکیب می تواند موجب رشد و ترمیم ماهیچه ها و بافت های مختلف بدن انسان شود. از طرفی نیز پروسه رشد به صورت کلی متکی به جذب پروتئین است. 

پروتئین یکی از عناصر تامین کننده انرژی مورد نیاز بدن محسوب می شود و انسان ها برای این که بتوانند کار های روزانه خود را انجام دهند، به میزان کافی پروتئین نیاز دارند. آنزیم های بدن انسان که برای بخش های مختلف از جمله سوخت و ساز بدن مورد نیازند، به کمک پروتئین ها ساخته می شوند. بخش مهم دیگر ضرورت پروتئین برای بدن انسان مربوط به عملکرد سیستم ایمنی است. توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها و بیماری های مختلف تا حدود زیادی متکی به میزان پروتئینی است که بدن انسان جذب می کند.

بدن انسان روزانه به چه میزان پروتئینی نیاز دارد؟

میزان پروتئین مورد نیاز بدن انسان بسته به سن، فعالیت جسمی و شرایط بدنی ممکن است متفاوت باشد. اما به صورت میانگین یک فرد بالغ روزانه به جذب 50 گرم پروتئین نیاز دارد. این میزان می تواند برای فعالیت های ضروری بدن کافی باشد. با این حال در صورتی که میزان فعالیت روزانه بیشتر باشد، مانند افراد ورزشکار که فعالیت های سنگین انجام می دهند، باید میزان جذب پروتئین بیشتری در طول روز داشته باشند. پروتئین بیشتر برای بهبود عملکرد بدن و افزایش قدرت ماهیچه ها ضرورت دارد.

چگونه پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کنیم؟

درست است که گوشت بهترین منبع برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن است، اما قطعا نمی توان برای تامین روزانه 50 گرم پروتئین هر روز گوشت مصرف کرد. مصرف گوشت به صورت مکرر و روزانه قطعا به جای فایده برای بدن مضر است، چرا که علاوه بر پروتئین، مواد دیگری مانند چربی و کلسترول نیز وارد بدن می شود. 

از طرفی همه افراد توانایی مصرف گوشت را ندارند و حتی برخی به مصرف گوشت حساسیت دارند. به این ترتیب می توان پروتئین مورد نیاز بدن را از دیگر منابع حاوی پروتئین نیز تامین کرد. با مصرف سایر منابع غذایی حاوی پروتئین، می توان یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشت که در آن علاوه بر گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی، دیگر مواد غذایی نیز برای جذب پروتئین مصرف می شوند.

چه مواد غذایی مانند گوشت تامین کننده پروتئین هستند؟

ترکیبات گیاهی و غیر گوشتی بسیار زیادی هستند که می توانند مانند گوشت، پروتئین کافی مورد نیاز بدن را تامین کنند. سویا یکی از این منابع است. علاوه بر این حبوبات مانند لوبیای سفید یا قرمز و عدس را می توان منبع خوبی از پروتئین در نظر گرفت. تخم مرغ که باز هم جزو فراورده های حیوانی محسوب می شود، یکی دیگر از منابع بسیار غنی از پروتئین است. 

تخم مرغ به تنهایی می تواند پروتئین کافی بدن را تامین کند؛ چرا که یک ماده غذایی بسیار مغذی و مفید است. بعد از تخم مرغ، می توان فراورده های لبنی مانند شیر و ماست را به عنوان منبع تامین کننده پروتئین در نظر گرفت. در نهایت نیز آجیل ها و انواع مغز ها می توانند یک منبع بسیار عالی برای جذب پروتئین باشند.

آیا باید سایر منابع پروتئینی را جایگزین گوشت کرد؟

درست است که می توان از سایر منابع پروتئینی نیز برای جذب پروتئین استفاده کرد، اما آیا این بدان معناست که باید کلا مصرف گوشت را کنار گذاشت و از منبع پروتئینی آن استفاده نکرد؟ در پاسخ باید گفت که مصرف گوشت فواید دیگری نیز دارد و تامین پروتئین تنها یکی از مزیت های آن است. 

از این رو نباید رژیم گوشت خواری را به صورت کامل کنار گذاشت. از طرفی نیز مصرف مداوم و بیش از حد نیاز گوشت، خصوصا گوشت قرمز، قطعا می تواند برای بدن مضر باشد. بهترین کار داشتن یک رژیم غذایی متعادل است که در آن از انواع منابع غذایی مفید و ضروری برای بدن استفاده شده باشد.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات
رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک چیست؟

به نظر می رسد یکی از کلیدواژه های ماندگاری که در دنیای رژیم تأثیر گذاشته «کتو» است که به رژیم کتوژنیک پرچرب و کم کربوهیدرات اشاره دارد. این رژیم ادعا...
گیاهخواری بهتر است یا گوشتخواری؟

گیاهخواری بهتر است یا گوشتخواری؟

امروزه مقوله سبک زندگی بسیار داغ است. مجموعه های تحقیقاتی مدام در حال بررسی رژیم غذایی بر سطح سلامت هستند. مردم نیز بیش از قبل به آنچه در طول روز...
عوامل سقط جنین در نشخوارکنندگان

عوامل سقط جنین در انواع نشخوارکنندگان

مهم‌ ترین عوامل سقط جنین در نشخوارکنندگان مربوط به انواع بیماری های عفونی و غیر عفونی است که دام مادر به آن مبتلا شده و به جنین خود نیز منتقل...
تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز

نحوه تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز

گوشت قرمز یکی از مهم ترین مواد غذایی بوده که در سبد خانوار های ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. با توجه به اینکه انواع گوشت ها از دام...
دامپروری گوسفندی

نکات مهم که باید از دامپروری گوسفندی بدانید

اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که در شغل دامپروری گوسفندی فعالیت می‌ کنید، می‌ توانید از طریق فروش گوشت، عرضه محصولات لبنی و فروش پشم گوسفندان...