بهترین زمان دادن گوشت به نوزاد چه زمانی است؟

گوشت از منابع مهم غذایی است و برای تامین آهن کافی بدن و جلوگیری از کم خونی و کمبود ذخیره آهن، مصرف این ماده غذایی باید حتما در برنامه غذایی باشد. اما در خصوص نوزادان این داستان متفاوت است و باید دید بهترین زمان دادن گوشت به نوزاد چه زمانی است. از این رو سوال بسیاری از خانواده ها در این خصوص است که زمان مناسب گوشت خوردن نوزاد چه موقع است و از چه زمانی به بعد و با چه شرایطی می توانند به کودکان خود گوشت قرمز بدهند. در این مطلب با ما همراه باشید تا بهترین زمان دادن گوشت به نوزاد و نحوه مصرف آن را بررسی کنیم.

بهترین زمان دادن گوشت به نوزاد چه زمانی است؟

زمان دادن گوشت به نوزاد

در خصوص غذا خوردن نوزادان و بهترین زمان برای مصرف هر ماده غذایی بهتر است قبل از هر چیزی با متخصص اطفال یا متخصص تغذیه کودک مشورت شود تا بر اساس شرایط نوزاد و مشکلات احتمالی که ممکن است داشته باشد، بهترین زمان دادن گوشت به نوزاد و سایر مواد غذایی را مشخص کند. 

اما در یک دید کلی می توان از شش ماهگی به بعد و از زمانی که کودک شروع به خوردن غذای کمکی در کنار شیر مادر یا شیر خشک می کند، مصرف گوشت را نیز آغاز کرد و گوشت قرمز و سفید را در برنامه غذایی کودک گنجاند. اما زمان مناسب گوشت دادن به نوزادان در توصیه های پزشکی، هفت ماهگی به بعد است. بر اساس توصیه های موجود بهتر است ابتدا مصرف گوشت کودک را با گوشت سفید شروع کرد و در ادامه گوشت قرمز خصوصا ماهیچه را در غذای او گنجاند. 

خصوصا در ماه های بالاتر یعنی هفت یا هشت ماه به بعد، مصرف گوشت و ماهیچه می تواند در رشد کودک و تقویت قوای بدنی او تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. با دادن گوشت به نوزادان در زمان مناسب می توان به وزن گیری مناسب آنها نیز کمک کرد.

نحوه دادن گوشت به نوزاد به چه صورت است؟

بعد از مشخص شدن بهترین زمان دادن گوشت به نوزاد، نکته مهم بعدی نحوه دادن گوشت و نوع مصرف آن توسط نوزادان است. زمانی که از شش ماهگی به تدریج گوشت را در برنامه غذایی نوزاد می گنجانید باید ابتدا گوشت را به صورت پوره شده و نرم به او بدهید؛ چراکه نوزاد هنوز دندانی برای جویدن ندارد. 

گوشت ها چه قرمز و چه سفید باید به خوبی پخته شده باشند. با فرا رسیدن زمان مناسب گوشت دادن به نوزاد، باید به دنبال برنامه های غذایی مناسب نوزادان و تنوع غذاهایی بود که می توان با گوشت برای آنها تهیه کرد. نکته مهم دیگر این که باید غذای گوشتی نوزادان را جداگانه تهیه کرد و از زدن چاشنی ها و ادویه های مختلف به آن خودداری کرد. 

در نهایت در نظر داشته باشید وعده های غذایی کودکان نباید بسیار حجیم و زیاد باشد. شما می توانید در هفته دفعات بیشتری به کودک غذای گوشتی بدهید، اما در هر وعده این میزان نباید بیش از حد نیاز کودک باشد.

نکات مهم گوشت دادن به کودکان

پیش از این گفتیم که با فرا رسیدن زمان دادن گوشت به نوزاد باید گوشت را به صورت پوره شده و نرم به کودکان داد. در نظر داشته باشید که در مصرف گوشت کودکان باید بسیار محتاط بود و از مصرف گوشت های کهنه و غیر مطمئن برای آنها خودداری کرد. گوشت را به خوبی بپزید و به هیچ عنوان در قالب استیک و … به آنها گوشت ندهید. 

نکته بعدی این که علائم آلرژی به گوشت را در کودکان دنبال کنید. در برخی از کودکان ممکن است به دلیل اختلالات سیستم گوارشی، یک سری آلرژی ها به گوشت نیز وجود داشته باشد؛ در این صورت باید حتما با متخصص تغذیه یا اطفال مشورت کرد. علاوه بر این مصرف گوشت های فراوری شده مانند همبرگر یا کالباس و سوسیس نیز برای نوزادان ممنوع است. 

سعی کنید گوشت تازه و ارگانیک برای نوزادان تهیه کرده تا به حفظ سلامت آنها کمک کنید. در نهایت به هیچ عنوان گوشت های مصرفی نوزاد را در مایکرویو نپزید و حتما آنها را به مدت کافی روی حرارت مستقیم گاز طبخ کنید.

3.2/5(4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات
رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک چیست؟

به نظر می رسد یکی از کلیدواژه های ماندگاری که در دنیای رژیم تأثیر گذاشته «کتو» است که به رژیم کتوژنیک پرچرب و کم کربوهیدرات اشاره دارد. این رژیم ادعا...
گیاهخواری بهتر است یا گوشتخواری؟

گیاهخواری بهتر است یا گوشتخواری؟

امروزه مقوله سبک زندگی بسیار داغ است. مجموعه های تحقیقاتی مدام در حال بررسی رژیم غذایی بر سطح سلامت هستند. مردم نیز بیش از قبل به آنچه در طول روز...
عوامل سقط جنین در نشخوارکنندگان

عوامل سقط جنین در انواع نشخوارکنندگان

مهم‌ ترین عوامل سقط جنین در نشخوارکنندگان مربوط به انواع بیماری های عفونی و غیر عفونی است که دام مادر به آن مبتلا شده و به جنین خود نیز منتقل...
تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز

نحوه تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز

گوشت قرمز یکی از مهم ترین مواد غذایی بوده که در سبد خانوار های ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. با توجه به اینکه انواع گوشت ها از دام...
دامپروری گوسفندی

نکات مهم که باید از دامپروری گوسفندی بدانید

اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که در شغل دامپروری گوسفندی فعالیت می‌ کنید، می‌ توانید از طریق فروش گوشت، عرضه محصولات لبنی و فروش پشم گوسفندان...