گوسفند نژاد کردی

امروزه دامپروری یکی از مشاغل بسیار سودآور و پردرآمد است. اما به شرطی که آشنایی کاملی با این حرفه و نژاد های مختلف گوسفندان وجود داشته باشد. در واقع شرایط پرورش گوسفندان با نژاد های مختلف بسیار متفاوت است و هر یک از این نژاد ها در شرایط آب و هوایی و جغرافیایی به خصوصی رشد می کنند. از طرفی امکان تقلب در خرید و فروش گوسفند هم وجود دارد. به همین دلیل هم باید از مشخصات و ویژگی های هر دام پیش از خرید کاملا مطلع بود.

یکی از این نژاد های پر طرفدار، نژاد گوسفند کردی است. این نژاد که جز نژاد گوسفندان گوشتی است، یکی از بهترین گزینه ها برای پرورش گوسفند زنده است. گوسفند کردی اما برای پرورش به یک سری شرایط ویژه برای رشد نیاز دارد تا بهترین بازدهی و سوددهی را برای دامدار داشته باشد. در ادامه می خواهیم مشخصات و ویژگی های گوسفند نژاد کردی را بررسی کنیم تا با آگاهی یافتن از این ویژگی ها، شرایط بهینه پرورش این گوسفندان را بشناسیم.

گوسفند نژاد کردی در چه دسته ای قرار می گیرد؟

این گوسفندان جز گوسفندان گوشتی هستند و از این رو چربی و گوشت خوبی دارند. این گوسفندان برای خرید و فروش دام زنده بهترین گزینه اند و آن ها در دسته گوسفندان گوشتی مانند نژاد های لری و افشاری قرار می گیرند. این دسته از گوسفندان هدف اصلی برای پرورش گوسفند زنده هستند و دوره رشد بسیار سریعی دارند. دوام و بقای آن ها در برابر بیماری ها بالاست و گوشت لذیذی دارند. گوسفند نژاد کردی خود یکی از بهترین نژاد ها در بین گوسفندان نژاد گوشتی است، چرا که درصد چربی و دنبه آن ها به نسبت سایرین بسیار کم تر است.

گوسفندان نژاد کردی در چه مناطقی پرورش می یابند؟

در کل گوسفند نژاد کردی به مناطق سردسیری تعلق دارد. این گوسفندان به خوبی با آب و هوای سرد کوهستانی سازگاری یافته اند. برخی از آن ها در دشت و برخی نیز در کوهستان پرورش داده می شوند و بر همین اساس هم گوسفندان کردی به دو تیپ دشتی و کوهستانی دسته بندی می شوند. علاوه بر این، گوسفندان کردی به دو دسته گوسفندان نژاد کردستانی و نژاد کردی خراسانی نیز دسته بندی می شوند.

تفاوت گوسفندان کردی خراسانی و کردستانی چیست؟

این دسته بندی بر اساس منطقه پرورش این گوسفندان انجام شده است و بر این اساس گوسفندان نژاد کردستانی از نوع کوهستانی بوده و در مقابل هم گوسفندان نژاد کردی خراسانی در دشت پرورش داده می شوند.  البته باید گفت اصل و منشا هر دوی این نژاد ها، همان گوسفند نژاد کردی است که در یک بازه زمانی از مناطق غرب کشور به مناطق شمالی رسیده اند. گوسفند کردی نژاد کردی خراسانی در دشت پرورش داده شده و وزن آن ها به نسبت گوسفندان نژاد کوهستانی بیشتر است.

در مقابل اما گوسفندان نژاد کوهستانی یا کردستانی، در برابر آب و هوای سرد کوهستان مقاومت بسیار بالایی دارند و همین موجب مقاومت بدنی بیشتر این گوسفندان شده است. گوسفندان نژاد کردی خراسانی که در دشت پرورش داده می شوند، گوشت به نسبت بیشتری در مقایسه با نژاد کوهستانی دارد. تفاوت های ظاهری هم در بین گوسفندان هر دو نژاد مشهود است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

گوسفند نژاد کردی

گوسفند نژاد کردی چه ویژگی های ظاهری دارد؟

مشخصات ظاهری گوسفند کردی بر اساس تیپ های متفاوتی که دارد قابل بررسی است. گوسفندان نژاد کوهستانی رنگی  سفید و متمایل به شکری دارند. دست و پای این گوسفندان قهوه ای رنگ است و دنبه آن ها به نسبت بسیار بزرگ تر است. روی بدن این گوسفندان یک سری لکه ها نیز بر اساس رنگ بدن شان دیده می شود. میش های این نژاد شاخ ندارند و در قوچ ها نیز تنها یک شاخ دیده می شود. اما در مقابل گوسفندان نژاد دشتی یا کردی خراسانی رنگی نخودی دارند و کیفیت پشم آن ها در مقایسه با نژاد کوهستانی کم تر است. شاید هم دلیلش همین مقاومت بدنی بالاتر نژاد کوهستانی نسبت به نژاد دشتی باشد. در کل گوسفند نژاد کردی دشتی وزن و اندازه بسیار بیشتری نیز نسبت به نژاد کوهستانی دارد. دنبه آن ها بدون شکاف است و رنگ بدن آن ها ممکن است متغیر باشد.

بازده کلی گوسفند نژاد کردی چقدر است؟

از نظر بازدهی و سوددهی این گوسفندان بسیار گزینه عالی هستند. این گوسفندان در پایان دوره پرواربندی روزانه تا 160 گرم اضافه وزن دارند. تقریبا دام بالغ آن ها بین 45 تا 52 کیلوگرم وزن دارد. بازدهی وزن لاشه گوسفند نژاد کردی نیز 46 درصد است. همان طور که گفته شد این گوسفندان گوشت خوبی هم دارند و نسبت چربی در آن ها به مراتب کم تر است. گوسفند کردی یکی از بهترین نژاد های دو قلوزایی در کشور است و تا حدود 10 درصد امکان دوقلوزایی در این نژاد وجود دارد. از نظر میزان بازدهی شیر و پشم گوسفند هم می توان گفت بعد از گوشت دهی حیوان، شیردهی آن مد نظر است. این گوسفند روزانه تا حدود 500 گرم شیر تولید می کند و از این رو می توان گفت میزان شیردهی آن هم خوب است. میزان بازدهی پشم گوسفندان کردی هم بین 50 تا 55 درصد است که در سال حدود 2 تا 2.2 کیلوگرم پشم به ازای هر راس گوسفند تولید دارد.

خرید گوسفند نژاد کردی چه مزیت هایی دارد؟

برای خرید گوسفند کردی تقاضای زیادی وجود دارد. این گوسفندان گوشت بسیار خوب و لذیذی دارند و میزان گوشت دهی آن ها مطلوب است. از طرفی هم از آن جایی که میزان چربی این گوسفندان به نسبت کم تر است، خرید گوسفند نژاد کردی می تواند مزیت های زیادی داشته باشد. باید برای خرید این گوسفندان حتما به فروشنده های معتبر دام زنده مراجعه کرد تا گوسفندانی سالم و با کیفیت خریداری شود. می توان برای خرید این گوسفندان، از مقاله ” چگونه از سلامت گوسفند زنده اطمینان پیدا کنیم؟ ” کمک گرفت. برای گوشت دهی بهتر، گوسفندان کردی نژاد دشتی در مقایسه با نژاد کوهستانی گوشت بیشتری می دهند. این گوسفند به دلیل مشخصاتی که دارد، به شدت مورد توجه کسانی است که قصد پرورش دام زنده و توسعه دامپروری پر بازده را دارند.

فروش گوسفند نژاد کردی

فروش این گوسفندان نیز جز پرفروش ترین ها در بازار خرید و فروش گوسفند زنده است. این گوسفندان به شدت مورد توجه پرورش دهندگان دام زنده و دام ارگانیک هستند و آن ها به صورت گسترده گوسفند نژاد کردی را پرورش داده و به فروش می رسانند. در بین گوسفندان نژاد گوشتی، گوسفند کردی یکی از بهترین ها برای فروش است، البته به شرطی که خرید و فروش آن ها به صورت کاملا مطمئن انجام شود. برای خرید و فروش بهتر، می توان از راهنمای خرید گوسفند زنده استفاده کرد. مرکز سخت افزار ایران یک مرکز معتبر برای خرید و فروش دام ارگانیک زنده است که می توان با اطمینان خرید گوسفند زنده را از این مرکز انجام داد.