علت تغییر رنگ گوشت در فریزر چیست؟

در بسیاری از مواقع بعد از خرید و نگهداری گوشت در فریزر، رنگ آن تغییر می کند. علت تغییر رنگ گوشت در فریزر ، خصوصا گوشت قرمز چرخ کرده، مدت زمان طولانی نگهداری آن است. در واقع می توان این تغییر کردن رنگ گوشت در فریزر را از نشانه های کهنه شدن گوشت و حتی در مواردی خرابی آن در نظر گرفت. کاری که اکثر ما ایرانی ها انجام می دهیم و با خرید مقدار زیادی گوشت و فریز کردن آن، خودمان را از مصرف گوشت تازه و سالم محروم می کنیم.

نحوه نگهداری گوشت برای سالم ماندن، یک سری اصول دارد که یکی از آنها همین نحوه نگهداری گوشت و شرایط فریز کردن آن است. در نتیجه به دلیل عدم نگهداری درست، شاهد تغییر رنگ گوشت در فریزر خواهیم بود. در اینجا می خواهیم در خصوص تغییر رنگ گوشت در زمان نگهداری در فریزر و اصول بسته بندی درست آن به منظور جلوگیری از تغییر کردن رنگ گوشت ها صحبت کنیم.

علت تغییر رنگ گوشت در فریزر

تغییر رنگ گوشت در فریزر به دلیل نگهداری نادرست

رنگ گوشت قرمز در حالت تازه و سالم، باید رنگ قرمز روشن باشد. به تدریج که از زمان کشتار دام و نگهداری گوشت می گذرد، رنگ آن کم کم به سمت خاکستری و قهوه ای تغییر می کند. این تغییر رنگ گوشت در فریزر در صورتی که نگهداری در دمای درستی صورت نگیرد یا این که مدت زمان بسیار زیادی گوشت در فریزر نگهداری شود، بیشتر و زودتر خواهد بود.

نکته دیگر این که معمولا خصوصا در ارتباط با گوشت های چرخ کرده، افراد به خونابه موجود در گوشت توجه نکرده و گوشت را همانطور با خونابه بسته بندی می کنند. حتی خیس بودن گوشت در زمان بسته بندی و فریزر کردن نیز می تواند موجب تغییر کردن رنگ گوشت در فریزر شود. از این رو برای نگهداری گوشت قرمز در فریزر و جلوگیری از تغییر رنگ آن باید یک سری نکات را رعایت کرد.

بیشتر بخوانید: چگونه جگر گوسفندی ناسالم را تشخیص دهیم؟

نکات مهم نگهداری گوشت در فریزر

اگر می خواهید با نگهداری گوشت در فریزر رنگ آن تغییر نکند، باید موارد زیر را برای نگهداری و انجماد گوشت ها رعایت کنید:

  • اول این که گوشت خریداری شده برای بسته بندی فاقد خونابه باشد. در واقع بهتر است قبل از بسته بندی گوشت ها و فریزر کردن شان، اجازه دهید تا جای ممکن خونابه های موجود در گوشت خارج شود. حتی در صورت شستن گوشت ها قبل از بسته بندی نیز باید بگذارید آب آن خارج شود. وجود این آب یا خونابه در بسته بندی گوشت ها، خصوصا در صورت خوب فریزر نشدن یا در زمان یخ زدایی گوشت برای مصرف می تواند عامل بوی بد یا تغییر رنگ گوشت در فریزر شود.
  • گوشت را سریع بسته بندی کرده و فریز کنید. از نگهداری طولانی مدت گوشت گرم در یخچال یا دمای بیرون خودداری کرده و در اسرع وقت گوشت ها را تمیز، شسته و بسته بندی کنید.
  • از نایلون های تمیز برای بسته بندی استفاده کرده و در بهترین حالت از نایلون های زیپ کیپی استفاده کنید تا هوای درون بسته بندی را کاملا خارج کرده و سپس گوشت ها را فریز کنید.
  • گوشت را در دمای مناسب منجمد کنید. برای نگهداری گوشت قرمز باید دمای فریزر تا منفی 18 درجه سرد باشد و انجماد گوشت در این دما صورت بگیرد. انجماد در دماهای پایین، احتمال خرابی زودتر گوشت و تغییر رنگ آن را بیشتر می کند.
  • بهتر است از نگهداری گوشت قرمز برای مدتی طولانی در فریزر خودداری کرده و تا جای ممکن در حد مصرف ماه گوشت را خریداری کنید. هرچه گوشت تازه تر باشد، احتمال تغییر رنگ آن نیز کمتر است. با این حال در دمای منفی 18 تا منفی 20 درجه سانتی گراد می توان تا 6 ماه گوشت را در فریزر نگهداری کرد.

آیا تغییر کردن رنگ گوشت در فریزر نشانه فاسد شدن آن است؟

اگر نگهداری گوشت در فریزر به صورت درست و اصولی انجام شده باشد، احتمال خرابی و فاسد شدن آن کم است. خصوصا اگر دمای انجماد و شرایط نگهداری رعایت شده باشد. با این وجود در بسیاری از مواقع تغییر رنگ گوشت در فریزر، خصوصا تیره تر شدن آن به معنای فاسد شدن نیست. این تغییر رنگ به دلیل اثر انجماد روی بافت گوشت و تغییر خواص آن به مرور زمان اتفاق می افتد.

با یخ زدن گوشت برخی از ساختار های گوشت قرمز تغییر می کند. حال بعد از نگهداری طولانی مدت به دلیل کهنه شدن گوشت و از دست دادن تازگی این تغییر رنگ اتفاق می افتد. به هر حال برای اطمینان از این که آیا گوشت تغییر رنگ یافته فاسد است یا نه، باید موارد آشنایی با مهم ترین علائم فاسد شدن گوشت را دنبال کرد.

چگونه بفهمیم گوشت فریزر شده در فریزر فاسد است یا خیر؟

به صورت کلی اگر با تغییر رنگ گوشت در فریزر مواجه شدید، بهتر است در خصوص مصرف آن محتاط باشید. چرا که حتی اگر گوشت فاسد نشده باشد، باز هم گوشت مانده و کهنه خواص خود را از دست داده و طعم مطلوبی نخواهد داشت. با این حال بهتر است آن را چک کنید. در صورتی که رنگ گوشت قهوه ای شده یا بوی بدی از آن به مشام می رسد، بهتر است از مصرف آن خودداری کرد.

اگر رنگ گوشت و چربی های آن تغییر زیادی دارد یا بافت آن لزج و چروکیده است، این گوشت احتمال بسیار زیاد فاسد است و نباید آن را مصرف کرد. وجود کپک یا علائم سبز رنگ روی سطح گوشت نیز قطعا نشان دهنده خرابی و فاسد شدن گوشت فریز شده خواهد بود. توجه به این موارد و عدم مصرف گوشتی که رنگ و بافت آن تغییر پیدا کرده اهمیت زیادی دارد، چرا که بیماری های بسیار خطرناکی در اثر مصرف این گوشت های فاسد سلامت انسان ها را تهدید می کند.

2.4/5(5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات
رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک چیست؟

به نظر می رسد یکی از کلیدواژه های ماندگاری که در دنیای رژیم تأثیر گذاشته «کتو» است که به رژیم کتوژنیک پرچرب و کم کربوهیدرات اشاره دارد. این رژیم ادعا...
گیاهخواری بهتر است یا گوشتخواری؟

گیاهخواری بهتر است یا گوشتخواری؟

امروزه مقوله سبک زندگی بسیار داغ است. مجموعه های تحقیقاتی مدام در حال بررسی رژیم غذایی بر سطح سلامت هستند. مردم نیز بیش از قبل به آنچه در طول روز...
عوامل سقط جنین در نشخوارکنندگان

عوامل سقط جنین در انواع نشخوارکنندگان

مهم‌ ترین عوامل سقط جنین در نشخوارکنندگان مربوط به انواع بیماری های عفونی و غیر عفونی است که دام مادر به آن مبتلا شده و به جنین خود نیز منتقل...
تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز

نحوه تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز

گوشت قرمز یکی از مهم ترین مواد غذایی بوده که در سبد خانوار های ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. با توجه به اینکه انواع گوشت ها از دام...
دامپروری گوسفندی

نکات مهم که باید از دامپروری گوسفندی بدانید

اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که در شغل دامپروری گوسفندی فعالیت می‌ کنید، می‌ توانید از طریق فروش گوشت، عرضه محصولات لبنی و فروش پشم گوسفندان...