چگونه شیر را به ماست تبدیل کنیم؟

طرز تهیه ماست

برای اینکه با طرز تهیه ماست آشنا شوید، لازم است مراحلی را دنبال کنید که از قرار زیر هستند:

طرز تهیه ماست خانگی

1.ابتدا شیر محلی یا ارگانیک را در یک قابلمه استیل یا لعابی بریزید و بجوشانید. مقدار جوشاندن شیر بر شل شدن یا سفت شدن ماست تاثیر زیادی دارد. در صورتی که برای درست کردن ماست، شیر روی حرارت ملایم بجوشد و 10 تا 20 درصد آب آن تبخیر شود، ماست سفت تری به دست می آید. مدام شیر را هم بزنید تا پروتئین های آن در ته ظرف انباشته نشده و سفت نگردد. باید تفاوت شیر گاو با گوسفندی را در نظر داشته باشید.

2. پس از جوشیدن شیر، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرفی دیگر که قصد دارید در آن ماست تهیه کنید، بریزید.

3. اجازه بدهید شیر خنک تر شود و دمای آن حدودا 40 درجه پایین تر بیاید. دمای آن باید به گونه ای باشد که انگشت را نسوزاند. برای تست آن انگشت کوچک خود را کمی درون شیر فرو ببرید و چند ثانیه صبر کنید، اگر انگشت شما نسوخت، دمای آن مناسب است.

4. سپس 3 قاشق غذاخوری ماست را با مقداری شیر مخلوط کرده و ترکیب را به شیر اضافه کنید. ماست باید پیش از آنکه به شیر اضافه شود، به دمای محیط رسیده باشد.

  1. در این مرحله از طرز تهیه ماست، باید درب ظرف شیر مایه زده شده را دم کنی بگذارید و با یک پارچه یا پتو به مدت 4 تا 5 ساعت بپوشانید تا شیر سرد نشود. در این حالت نباید به هیچ عنوان ظرف را تکان دهید.
  1. پس از آن ظرف ماست را از داخل پتو خارج کرده و درب آن را باز کنید. پس از اینکه نیم ساعت گذشت، آن را آرام به داخل یخچال انتقال دهید و چند ساعت منتظر بمانید تا کاملا درست شود.
  2. در صورتی که یک شب منتظر بمانید، می توانید ماست بهتر و با کیفیت تری داشته باشید.

علت آب انداختن ماست

برخی مواقع ماستی که می زنیم، آب می اندازد. اگر به دنبال علت آن هستید، باید بگوییم که ماست مایه زده شده و گرفته را که هنوز سرد نشده، نباید با قاشق تکان داد. بلکه باید آن را ترجیحا یک روز در یخچال نگهداری کرد تا کاملا خودش را بگیرد.

با پک پذیرایی شادی کوک ، هر مهمانی را به یک خاطره دلنشین تبدیل کنید. انتخابی عالی برای لحظات ناب!

علت ترش و شیرین شدن ماست

در صورتی که در طرز تهیه ماست به نکات مهمی توجه نکنید، ماست شما کیفیت لازم را نخواهد داشت. از این رو به علت ترش یا شیرین شدن ماست اشاره می کنیم. چنانچه پس از درست کردن ماست متوجه ترشی آن شدید، باید بدانید که علت آن به موارد زیر مربوط است:

  • دمای بالای شیر مایه زده شده
  • تازه نبودن مایه استفاده شده در ماست
  • مقدار زیاد مایه استفاده شده در ماست
  • زمان تخمیر طولانی ماست
  • دمای بالای گرمخانه گذاری ماست
  • کند بودن روند سرد شدن ماست

همچنین شیرین شدن ماست نیز به موارد زیر مربوط است:

  • کم بودن دمای شیری که مایه زده شده
  • تازه بودن مایه ماست
  • شیرین بودن مایه استفاده شده در ماست
  • زمان کم گرمخانه گذاری

چند توصیه مهم در تهیه ماست

  • چنانچه با رعایت تمام نکات مهم در طرز تهیه ماست باز هم شاهد آب انداختن ماست بودید، باید با یک دستمال تمیز آب آن را بگیرید.
  • اگر ماست شور شد، می توانید آن را داخل کیسه پارچه ای قرار داده و سر آن را گره بزنید و آویزان کنید تا آب آن کاملا خارج شود.

در صورتی که ماست شما شل شده باشد، می توانید ظرف خود را داخل یک قابلمه پر از آب که در حال جوشیدن است، قرار دهید تا دقایقی بجوشد.

3.9/5(15 امتیاز)

یک پاسخ

  1. بنده میگم شیر گاو که تهیه میکنید باید سالم و بدون اب باشه از خوده دامدار بخری بهتر از فروشگاهی هست که یک سطل شیر دوتا سطل اب میریزن داخلش شیر که اب نداشته باشه سر شیری که بعد خنک شدن میبنده باید زرد باشه مثله کره اگه سفید بود مطمئن باش اون شیر نبود اب بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات
رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک چیست؟

به نظر می رسد یکی از کلیدواژه های ماندگاری که در دنیای رژیم تأثیر گذاشته «کتو» است که به رژیم کتوژنیک پرچرب و کم کربوهیدرات اشاره دارد. این رژیم ادعا...
گیاهخواری بهتر است یا گوشتخواری؟

گیاهخواری بهتر است یا گوشتخواری؟

امروزه مقوله سبک زندگی بسیار داغ است. مجموعه های تحقیقاتی مدام در حال بررسی رژیم غذایی بر سطح سلامت هستند. مردم نیز بیش از قبل به آنچه در طول روز...
عوامل سقط جنین در نشخوارکنندگان

عوامل سقط جنین در انواع نشخوارکنندگان

مهم‌ ترین عوامل سقط جنین در نشخوارکنندگان مربوط به انواع بیماری های عفونی و غیر عفونی است که دام مادر به آن مبتلا شده و به جنین خود نیز منتقل...
تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز

نحوه تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز

گوشت قرمز یکی از مهم ترین مواد غذایی بوده که در سبد خانوار های ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. با توجه به اینکه انواع گوشت ها از دام...
دامپروری گوسفندی

نکات مهم که باید از دامپروری گوسفندی بدانید

اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که در شغل دامپروری گوسفندی فعالیت می‌ کنید، می‌ توانید از طریق فروش گوشت، عرضه محصولات لبنی و فروش پشم گوسفندان...